Ofte stilte spørsmål

Spm: Hvor høy blir bilen min med boks på?

Svar: Det er forskjellige høyder ut fra hvor høyt stativ du bruker og hvor høy boksen er i seg selv. Tommelfinger-regel er boksens høyde + 10 cm. Dette måles fra biltakets høyeste punkt.

Skiguard sine mål finner du her: https://skiguard.no/spoersmaal/

-----------------------

Spm: Hva er forskjellen medllom takrails og takstativ?

Svar: Her er dessverre språkforvirringen stor. Dette er veldig enkelt forklart:

Takrails er fabrikkmonterte langsgående skinner i taket som du kan feste takstativet i. Takstativet er det som sitter på tvers av taket og som du kan feste takboks eller annet utstyr i.

-----------------------

Spm: Hvordan finner jeg ut hva slags takstativ jeg skal ha? 

Svar: Kontakt oss på salg@takboks.no eller se thule.com sin bilkonfigurator. Vi har kompetanse og 15 års erfaring med å finne riktige løsninger for våre kunder!

-----------------------

Spm: Passer deg gamle takstativet fra min forrige bil den nye bilen?

Svar: Mest sannsynlig passer ikke gammelt stativ. De aller fleste moderne biler har helt spesifikke monteringsdeler ut fra biltype / modell. Disse er forskjellige fra andre typer biler, eller eldre biler. i ca 2020 la Thule om hele sin produktstruktur som også gjør det vanskelig å kombinere eldre takstativ med nytt utstyr eller oppsett til nye biler. 

------------------------

Spm: Jeg trenger deler til mitt Thule-produkt, men kan ikke finne det i netshopen?

Svar: Thules delekataloger er omfattende og svært mye kan skaffes. Vi har kun et fårtall delenr liggende ute, men hjelper deg gjerne med å skaffe nødvendige reservedeler. Ofte må vi lete igjennom kataloger i forhold til type produkt og del du trenger. Send oss gjerne en mail , inkludert bilder av produktet ditt. Da er det enklere å hjelpe deg på en god måte. 

-----------------------

Spm: Jeg har kjøpt en brukt Skiguardboks. Vil den passe på min nye bil?

Svar: Eldre eller brukt Skiguard T-boks, det vil si med gjennomgående tuneller til takstativet er spesialtilpasset hver enkelt bilmodell og stativtype. Hovedregelen er derfor at gammel boks av denne typen ikke vil passe din nye bil da de fleste biler har helt egne måleoppsett med tanke på plassering av takboks og innfesting av takstativ. Dette gjelder bokser av typen Skiguard 825T, 850T, 830T, 860T, 950, 960T.

Skal du prøve en gammel / brukt boks, mål fra åpen bakluke og fremover til hvor festene vil treffe bilen. Ta hensyn til høyder mellom tak og boks, antenner osv. Sjekk om stativet har plass innover i boksens tuneller. Bytt stativ til riktig type til din bil og boks.

-----------------------

Husk at du alltid er velkommen til å sende oss en mail med dine spørsmål. Vi er en seriøs fagforhandler av takbokser og lasteutstyr og skiller oss vesentlig ut fra diverse andre aktører gjennom faglig kompetanse, egen kundeservice , eget monteringsverksted og fokus på deg som kunde. Mail besvares så raskt som mulig: salg@takboks.no